Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det er aldrig for tidligt at gå i gang med ferieplanlægningen for årets sommerferie. Derfor kan det være, at du er en af de mange, der allerede er gået i gang, og så er du landet det helt rigtige sted. Vi kommer med gode tips til, hvordan du bliver klar til årets sommerferie, hvad end du tager den i bilen eller med flyet. Læs med og bliv inspireret til årets ferie, så du er helt klar til afgang. 

Godt kørende på bilferien 

Hvad end det er første gang du skal på bilferie, eller du har gjort det flere gange før, så er der en række ting, du med fordel kan forberede dig på inden afgang. Først og fremmest er det vigtigt, at din bil er helt i top. Du bør tjekke bilen efter og sørge for, at både støddæmpere og bremser fungerer, som de skal. 

Samtidig er det altid en god idé at have et kendskab til den rute, du skal køre, for at nå til din destination. På den måde kan du også forberede dig på vejarbejde og måske endda køre udenom. Det kan nemlig være en sand tidsrøver, hvis du ender i en lang kø på en af hovedvejene. Find navnene på de store veje, du skal køre på, og tjek op på vejarbejde inden afgang. 

Book i forvejen

Dette tip gælder for alle, om du skal på bilferie eller ej. Det er altid en fordel at booke hoteller, lejligheder og eventuelle flybilletter i god tid. Mange vælger at besøge nogle af de fantastiske lande i Europa, der byder på sydens sol og høje temperaturer. Det betyder også, at der kan være rift om de gode boligmuligheder. Er du ude i god tid, kan du være sikker på at få det hotel, der er dit foretrukne. 

Det kan også spare dig for mange penge at bestille i god tid, da priserne normalvis stiger, desto tættere du kommer på den dato, du gerne vil bo på hotellet. Derfor bør du booke så meget, som det er muligt for dig, så du er klar til at tage af sted uden at skulle bekymre dig om bolig på ferien. 

Få styr på det praktiske

Når det kommer til din sikkerhed på ferien, er det vigtigt, at du er dækket ind af en rejseforsikring. En rejseforsikring hjælper dig, hvis du kommer ud for en ulykke og skal have særlig transport hjem eller skal på hospitalet. Du kan ofte tilkøbe dette til den forsikringspakke, du i forvejen har. Samtidig skal du være sikker på, at din bilforsikring også dækker i udlandet. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse, hvis uheldet skulle være ude. 

Også pakkelisten er god at have i hus, inden du rejser af sted. På den måde kan du få det fulde overblik over alt det, du skal have med på din ferie. Ofte vil du huske forskellige ting på forskellige tidspunkter, og med en liste slipper du for at skulle minde dig selv om det igen og igen.