Mange af os tjekker lige døren en ekstra gang, inden vi går hjemmefra eller rejser på ferie. Men det er ikke alle, der tænker over, at det at låse døren efter sig egentlig er en meget lille sikkerhedsforanstaltning, som ikke nødvendigvis afholder indbrudstyve fra at slå til.

Det forsøger KeyPartner at gøre opmærksom på ved at give 10 anbefalinger til god indbrudssikring. Dem kan du se en kort introduktion af i videoen her:

To forsikringsgodkendte låse pr. dør

Det er nemlig langt fra uden betydning, hvilken lås du har. Er den gammel eller bare slidt, er den lettere at bryde op, og du skal højest sandsynlig skifte den ud. Når du vælger at udskifte din lås, er det vigtigt at sikre sig, at den er forsikringsgodkendt. Det betyder, at den skal være godkendt i henhold til forsikringsselskabernes krav. Er den ikke det, er der ingen garanti for, at dit forsikringsselskab vil godkende dit indbrud. Det kan samtidig være en fordel med hele to forsikringsgodkendte låse pr. dør. Med hjælp fra en låsesmed, kan du finde frem til de låse, der passer bedst til dine døre.

Prisen for at få monteret en lås godkendt af forsikringen er 1600 kr. pr. lås ved hjælp fra en låsesmed og 1000 kr. lås, hvis du vælger en gør-det-selv-løsning.

Som du kan se her, har KeyPartner også samlet deres 10 anbefalinger i en overskuelig infografik

KeyPartners mange låsesmede rykker også ud, hvis du skulle være så uheldig at have låst dig ude.