Det er efterhånden blevet rigtig populært, at vi gerne vil ud at rejse, når vi skal fejre noget. Det kan både være fødselsdage, jul, bryllupsdage, og hvad man ellers kan komme i tanke om, der skal fejres med en rejse. De fleste synes, der er noget helt specielt ved at tage væk fra de vante omgivelser for at fejre en speciel begivenhed. Det synes vi egentlig også. Vi giver her nogle råd, der er gode at huske, når I gerne vil ud at rejse, når der skal fejres noget.

Hvem skal inviteres med?

Overvejer I at tage på rejse, skal I selvfølgelig finde ud af, hvem der skal med på rejsen. Det afhænger ofte af, hvad man fejrer og ens personlige holdninger. Skal man fejre jul, er det måske kun den nærmeste familie, der tager afsted sammen. Det kan være for at prøve at fejre jul på en anderledes måde. Noget, der er blevet meget populært, er, at man tager mange afsted sammen. Man tager måske hele familien afsted som en måde at fejre en 60-års fødselsdag på eller et sølvbryllup. Der er jo alverdens forskellige ting at fejre, og I skal selvfølgelig finde ud af, hvem I gerne vil fejre det med.

Sørg for klare aftaler

Når I inviterer familie med på en rejse for at fejre en specifik begivenhed, er det vigtigt, at alle er med på, hvad aftalen er. Det gælder især det pengemæssige aspekt. Hvor meget skal gæsterne selv betale for? Skal de selv betale fly eller hotel? Skal de kun have lommepenge med? Eller bliver alt betalt på rejsen. Det er meget vigtigt at have dette afklaret fra start. Det kan i værste tilfælde give nogle kontroverser, som man selvfølgelig helst vil undgå, når man er taget ud at rejse sammen for at fejre noget.

Hvad med gaver?

Når man fejrer noget, skal der ofte gaver til. Man kan enten vælge at give alle gaverne hjemmefra, inden man tager afsted, eller give gaverne, når man kommer hjem igen. Det hyggeligste er dog, hvis man giver gaverne, mens man er i gang med at fejre. Altså mens man er ude at rejse. Det betyder selvfølgelig, at du skal have gaven eller gaverne med hjemmefra. Sørg derfor for god plads i kufferten til gaven. Er det jul, der skal fejres, skal du huske, at der også skal nogle gaver med retur igen.

Når du skal finde en gave, der skal gives, mens I er ude at rejse, er det en fordel at vælge en gave, der ikke er alt for skrøbelig. Det ville være rigtig ærgerligt, hvis den gik i stykker på vej derhen. Drop derfor tanken om vaser og glaskarafler. Du kan finde idéer til gaver her.

Den perfekte kombination af traditioner og nye oplevelser

Selvom I er taget væk fra de vante omgivelser for ar fejre noget, er det en god idé at huske på de traditioner, man har derhjemme. Synger I altid fødselsdagssang om morgen for fødselaren, skal der selvfølgelig ikke laves om på dette, fordi I nu er på Mallorca. Skal I fejre jul på Maldiverne, kan det være svært at finde et juletræ at danse rundt om juleaften. Tvist jeres traditioner lidt og dans i stedet rundt om en palme, eller hvad I lige kan finde på. Det er ofte disse oplevelser, der gør det til noget helt unikt at fejre forskellige begivenhed et nyt sted. Kombinationen af jeres faste traditioner og en anden kultur giver ofte nogle fantastiske minder.