Dem, der camper, ved, at der ikke findes nogen større frihedsfølelse. Man sørger selv for kost og logi, er omringet af natur, og så er der skruet helt op for hyggen. For at være sikker på, at alt går som smurt, er det vigtigt, du har dit udstyr i orden. I den her artikel vil vi guide dig igennem, hvordan du får det bedste campingudstyr med på ferien.

Alt med solceller

Solceller er en teknologi, der er går ud på, at man bruger solens stråler som energikilde. Solceller er gode at have med på en campingferie, og det behøver slet ikke at være så dyrt. Campingudstyr, såsom lamper og opladere, kan må få solcelledrevet.

Desuden er det også et mere klimavenligt og økonomisk tiltag, så du med god samvittighed kan tage på campingferie.

Campingudstyr til de mindste

Det er vigtigt, at du har campingudstyret i orden til de mindste i flokken. At de har waders i deres størrelse, hvis I skal fiske, og at deres sovepose passer til dem. Du kan også få campingudstyr til børnene i form af badedyr og andet legetøj, som de kan underholde sig selv med på ferien.

Hvis det er første gang, du skal campere

Er det første gang, at du skal på campingferie, er der meget campingudstyr, der skal skaffes inden da. For det første er det vigtigt, at alle dine møbler passer til din campingvogn. Det nytter ikke noget at købe for store møbler. De skal være lette at transportere, magelige og kunne stå på stort set alle underlag. Du ved aldrig, om du kommer til at holde på en våd græsplæne eller skråning. Sørg også for at have grill og gasudstyr i orden, da det er essentielt, når det kommer til madlavning. Du kan ikke regne med, at der er restauranter i nærheden, så vær forberedt. Godt med konservesdåser og andre varer, der ikke bliver for gamle lige med det samme.

Du skal også have tøj til al slags vejr. Sørg for godt regntøj, som holder. Det er vigtigt, at det kan ånde, så du ikke bliver kold og fugtig på kroppen. Er du tæt på vand, er et myggenet og myggedøre et must, da man ellers kan blive ”spist” af de små djævle.

Underholdning til både store og små i familien er også godt. Spil, legetøj, litteratur, magasiner, rejseguides og ikke mindst sportsgrej til jeres yndlingssport – såsom badminton eller fodbold. Det er meget sjovere at lade mobilen være derhjemme og bruge tiden sammen.

Skal I rejse til et område med gode cykelruter, er cyklen selvfølgelig også vigtig. Du kan udforske området på nye måder med en cykel – på en måde, som ikke kan lade sig gøre på gåben eller i bil.

Kend dit område

Trods, at der er meget udstyr, som man skal have med, kan man pakke meget mindre, hvis man sætter sig grundigt ind i det område, man rejser til. Regner det meget, er det vigtigt med regntøj og gummistøvler, men er det altid tørt, kan du pakke mindre af den slags. Det samme gælder, når det kommer til sportsudstyr. Der er ingen grund til at pakke for meget af det, hvis muligheden for at dyrke sport ikke er der. Det kan også være, at du camper i et område, hvor der allerede er en masse faciliteter, som gør, at du ikke behøver at have alt campingudstyret med hjemmefra. Så får du mere plads og mindre, der skal pakkes ned, når I tager hjem. Det gør det også meget mere afslappende for dig.