Dette indhold er sponsoreret.

Når man trekker og arbejder hårdt for at komme frem i naturen, er det sidste, man har lyst til at have, nok et plastik-visir omkring ansigtet. Det betyder, at varmen aldrig helt forlader ens ansigt, og man ender derfor med at svede endnu mere.

Det er dog vigtigt, at man i disse coronatider også husker den gode hygiejne, når man trekker eller er ude på lange vandreture. Man behøver selvfølgelig ikke have visir på hele tiden, men hvis man pludselig møder andre vandrere eller skal ind i en forretning for at købe proviant, er et visir en nødvendighed. Det er heldigvis ikke spor svært at anskaffe sig et visir, og man vænner sig hurtigt til det tynde stykke plastik omkring ens ansigt, så snart man har det på.

Hvorfor er et visir et bedre valg end et mundbind?

Hvis man som trekker gerne vil holde sig selv og sine vandrekammerater coronasikre, er et visir faktisk et mere behagelig valg end et mundbind. Et visir sidder ikke nær så tæt på ansigtet som et mundbind, og det tillader faktisk en grad af ventilation, fordi visiret er åbent foroven.

Det betyder også, at visiret ikke i så høj grad dugger ens briller til, og derfor er visiret faktisk den bedste løsning, hvis man gerne vil opretholde coronahygiejnen under vandreturene.

Selvfølgelig er et visir større end et mundbind, og det kan ikke pakkes sammen. Derfor optager et visir også væsentligt mere plads end et almindelig mundbind, man blot kan have i en plastiklomme. Det er selvfølgelig op til den enkelte, hvad man foretrækker, men et visir tillader en højere grad af ventilation og åndefrihed end et mundbind.

Ha’ altid et mundbind eller et visir klar

Når man er ude i naturen og den friske luft, er man i mindre smittefare, end hvis man befinder sig inden døre. Derfor kan man godt tage sit mundbind eller visir af, når man vandrer – specielt hvis man gør det alene eller sammen med mennesker i ens nære sociale kreds.

Men hvis man vandrer i en større gruppe eller kommer i tæt kontakt med mennesker, man ikke kender, skal man straks tage visir eller mundbind på. Det gælder i særdeleshed, hvis man kommer ind i byer eller i forretninger, hvor folk står tættere sammen.

I disse tider er det vigtigt med god hygiejne, og derfor skal du altid huske at købe rigeligt med mundbind og hygiejneartikler, så du kan bryde smittekæderne.