Dette indhold er sponsoreret.

Vejret er for længst lysnet, og verden åbner endelig mere og mere op igen. Det betyder, at mange danskere igen skal ud at opleve noget, og det har mange trængt til. Uanset om du skal nyde vores eget skønne land, eller om du skal rejse ud i verden, så er det en god idé, at du sikrer dit hjem. Sommeren er nemlig en af højsæsonerne, når det kommer til indbrud, og det vil alle naturligvis helst undgå.

Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan sikre dit hjem, når du er ude, så du ikke kommer hjem til et ødelagt og gennemrodet hus, hvor flere ting mangler.

Er din dør låst godt nok? 

Når vi forlader vores hjem, låser vi selvfølgelig døren, men er den låst med tilstrækkelig sikkerhed? Hvis du har en ældre dør, kan der være stor fordel i, at du tjekker din låsecylinder. Låsecylindre er nemlig helt afgørende for, hvor svær en lås er at bryde op, og derved også, hvor let adgang eventuelle indbrudstyve har til dit hjem. 

Derudover kan du med fordel tænke i, hvordan du sikrer andre indgange til dit hjem. Hoveddøren er nemlig ikke den eneste vej, en indbrudstyv kan komme ind. Du kan med fordel overveje, om du kan sikre din vinduer og eventuelle andre døre bedre også. 

Spørg dine naboer til hjælps 

En anden af de effektive ting, du kan gøre, er at spørge dine naboer til hjælps. Nabohjælp er nemlig meget effektivt, når det kommer til at sikre sig mod indbrud. Du kan både spørge din nabo, om de vil holde øje med aktivitet omkring dit hus, mens du også kan få naboer til tænde og slukke lidt lys løbende eller smide en fyldt skraldepose i din skraldespand i ny og næ, mens du er væk. 

Indbrudstyve holder nemlig typisk også øje med, om der virker til at være aktivitet omkring dit hjem. Hvis ikke din udendørs skraldespand fyldes over flere dage, vil det typisk være et tegn på, at der ikke har været noget hjemme, ligesom et hjem hvor der aldrig er tændt lys også ser tomt ud.

Få huset til at se beboeligt ud

Du kan også spekulere i at få dit hus til at se beboeligt ud. Hvis du lukker og slukker fuldstændig for dit hjem, når du rejser afsted, vil det netop se forladt ud. Hvis du derimod tænker i at lade en kaffekop og et par tallerkner stå på spisebordet og måske lader et par sko stå uden for døren, vil det nemt se ud som om, at der er aktiviteter i og omkring huset.

Du kan også med fordel købe og indstille nogle timers, der tænder og slukker for nogle lamper på bestemte tidspunkter, hvis ikke du kan spørge dine naboer til hjælps som beskrevet ovenfor. 

Et alarmsystem

En anden af de sikre, men også omkostelige og mere avancerede ting, du kan gøre, er, at du kan få installeret et alarmsystem. Et alarmsystem er selvfølgelig en markant måde at sikre sit hjem, hvis det kun drejer sig om en enkelt uge eller to. 

Hvis du mere generelt ønsker at sikre dit hus, kan en rejse eller en sommerferie være en oplagt anledning til endelig at få installeret det alarmsystem, du længe har tænkt over, men som du måske ikke har fået ordnet endnu.