New York. NYC. The city that never sleeps. The Big Apple. Ja, populærbetegnelserne melder sig på stribe, når man taler om en af de mest populære byer for rejsende og turister, New York. Det er ikke for sjovt, at de fleste turister, der besøger New York, kommer hjem med en T-shirt, hvorpå der står ”I love NYC”. De fleste forelsker sig pladask for denne ikoniske storby, og selvom man måske har været der flere gange, bliver man aldrig helt færdig med at opleve byen. Det skyldes blandt andet den unikke storbystemning og -puls samt de utallige verdenskendte seværdigheder, som enhver USA-guidebog råber højt om. Men en rejse til New York er ikke én fastdefineret størrelse. Den kommer i mange størrelser og udgaver afhængig af, hvem der planlægger rejsen, og hvilket formål ferien har. Med andre ord: Hvilken type ferie skal din rejse til New York være?

Hvis du selv er lidt i tvivl om dette, kan du læse med nedenfor, hvor vi giver dig nogle indspark til, hvilke type NYC-rejser du kan vælge mellem.

God fornøjelse.

Kulturel storbyferie, sightseeing eller ultimativ afslapning?

Uanset hvordan man vender og drejer det, er alle slags ferier med New York som destination pr. definition storbyferier. Men når det så er sagt, kan det variere betydeligt, hvilken type af storbyferie, der er tale om, og det afhænger ultimativt af, hvilket formål du har med din rejse. Det kan være, at du påtænker at tage en rejse, der er defineret som en kulturel storbyferie, hvor du har en ambition om at se så mange seværdigheder, historiske områder og bygninger som overhovedet muligt. Eller måske du har en forestilling om at udleve drømmen om den klassiske turisttur med sightseeing og shopping samt guidede tours igennem hele storbyen. En helt tredje mulighed er, at du anser din NYC-rejse som en ægte afslapningsferie, hvor du bare skal nyde livet, gå på caféer, spise god mad og dase på hotellet. Der er altså mange forskellige udgaver af turen til New York, og det gælder om for dig at vælge netop den variant, som tilfredsstiller dine behov. Og har du svært ved at vælge, kan du jo heldigvis altid vælge en anden ferietype næste gang, du rejser dertil.

Luksushotel, hostel, feriebolig eller ferielejlighed i New York?

En anden faktor, der i den grad er med til at bestemme, hvilken type ferie din tur til New York skal være, er, hvor og hvordan du vælger at bo og overnatte. Det er langt fra alle, der er så privilegerede, at de enten ejer en fast bolig i New York eller har bekendte derovre, som man kan overnatte hos. Derfor gælder det om at afklare med sig selv, hvordan du gerne vil bo under dit ophold, samt hvor mange penge du ønsker at spendere. Har du for eksempel bestemt dig for, at du skal på den ultimative luksusferie, hvor der ikke skal mangle noget, kunne den ideelle løsning måske være et lækkert hotel med roomservice og luksuriøse faciliteter. Er du derimod afsted sammen med hele din familie, er de praktiske omstændigheder og budgettet måske mere til leje eller investering i en ferielejlighed eller feriebolig i New York. Her får du mere plads, og hvis du vælger at gå ad investeringsvejen, kan du tilmed få en fast og tryg lokation, som du kan vende tilbage til og opbygge et tilhørsforhold til. Du kan læse meget mere om at investere i feriebolig eller ferielejlighed i New York på https://www.21-5.dk, hvor du tilmed har mulighed for at dele din feriebolig med andre familier og dermed gøre det langt billigere.

Kulinarisk rejse – på budget eller ad libitum?

Mad og madoplevelser spiller en stor rolle for de fleste, når de rejser til udlandet. Det er altid spændende at komme til et land, hvor køkkenet byder på nye og anderledes mad- og smagsoplevelser. Men igen er der stor forskel på, hvilken type kulinarisk rejse der er tale om, og det hænger i den grad sammen med, hvor mange penge man har lyst eller råd til at bruge på madfronten. Er du eksempelvis studerende, der lever på din SU eller måske endda dit studielån, har du formodentlig ikke det store økonomiske råderum. På samme måde kan en større familie med flere børn have et relativt sparsomt budget til mad. Her kan det være fornuftigt at undersøge nogle spisesteder eller områder med restauranter, hvor maden er nogenlunde billig, uden at det bliver på bekostning af kvaliteten. Omvendt kan det være, at du og din partner har sparet op til den helt store drømmetur til New York, hvor der ikke skal spares på noget. Det giver dig mulighed for at undersøge andre mere eksklusive, kulinariske oplevelser såsom Michelin-restauranter og lignende. Der er ikke én type ferie, der er bedre end en anden. Det handler ultimativt om dig og dine medrejsendes situation og behov.

Rigtig god tur til New York – uanset hvilken type ferie det bliver.