Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider der linkes til.

Drømmer du om klimavenlige tage? Det første, du tænker, er måske et tag med solceller, men det er faktisk slet ikke det, vil taler om. Vi taler nemlig om de grønne tage, der helt bogstaveligt talt er grønne, da de er beplantede med enten en græsart eller sedummåtter.

Eller måske du er på udkig efter et flot industrigulv, der holder superlænge? Så skal du heller ikke søge meget længere end længere nede i artiklen. Her dækker vi nemlig fordelene ved de langtidsholdbare industrigulve.

Men første de klimavenlige grønne tage – for hvordan fungerer de egentlig i praksis?

Klimavenlige grønne tage – i den mest bogstavelige forstand

De grønne tage er både CO2-neutrale og klimavenlige – og så holder taget faktisk på op til 70 % af regnvandet. Bor du inde i byen, vil dit nye, grønne tag også være med til at skabe biodiversitet.

Når du leder efter et grønt tag, der passer til dig og dine behov, er det vigtigt at vide, at der findes forskellige kategorier inden for grønne tage – eller sedumtage, som de hedder i fagmunde – nemlig ekstensivt grønt tag, intensivt grønt tag, og semi-ekstensivt grønt tag. Nedenfor kan du se, hvad hver kategori indebærer, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

  • Ekstensivt grønt tag er det grønne tag, som de fleste kender. Det er det mest almindelige og mest populære grønne tag. Taget har et vækstlag, der er tyndt, og har derfor ikke en særlig høj vægtbelastning på selve tagkonstruktionen. Det vigtige at huske på med et ekstensivt grønt tag er, at det kun kan indeholde de planter, der er mere tørkemodstandsdygtige.
  • Intensivt grønt tag er det tag med det tykkeste vækstlag. Derfor kan du også ende med, hvad der næsten er en have på dit tag.
  • Semi-ekstensivt grønt tag er en blanding mellem de to førstnævnte typer. Disse tage egner sig godt til græs, urter og forskellige former for vegetation, der er naturnære.

Et langtidsholdbart industrigulv

Nu har du måske fundet ud af, hvilket grønt tag der passer bedst til dig, men hvad med et industrigulv, der holder længe? Måske du og din virksomhed leder efter et flot epoxygulv, så lister vi nogle af fordelene op lige her.

Det gode ved industrigulve er nemlig, at de kan tåle mekaniske belastninger, for eksempel fra slagmaskiner. Derudover er det behagelig at gå på og eftergiver ikke larm fra sko, som det for eksempel er med et trægulv.

Industrigulve af epoxy er også meget rengøringsvenlige og egner sig derfor godt til en institution eller virksomhed, hvor man går meget ind og ud med eventuelt beskidt eller vådt fodtøj. Desuden kan industrigulve også laves skridsikre, så der ikke er risiko for, at du falder. Dette er med til at sikre et sikkert og trygt arbejdsmiljø og undgå arbejdsskader og -ulykker.