Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Drømmer du om at rejse med et formål og virkelig mærke, at du kan være med til at gøre en forskel for byens lokale? Så skal du overveje at kombinere din rejse med frivilligt arbejde i udlandet. Her kan du være med til at hjælpe de lokale.

Når du rejser med Ferie med Formål, vil du for en periode blive en del af lokalsamfundet, hvor du skal hjælpe med dagens forskellige arbejdsopgaver. Dette kunne for eksempel være madlavning, lokalt håndværk og arbejde med afgrøder, for eksempel i rismarker.

Der er altså flere forskellige arbejdsopgaver, som du kan hjælpe til med, når du yder frivilligt arbejde i udlandet, og man kan tydeligt se, hvordan den mindste hjælp er med til at gavne lokalsamfundet. Med dit besøg, er du med til at gøre en forskel.

Rejs væk fra turismen

Når du kombinerer rejser med frivilligt arbejde i udlandet, rejser du oftest væk fra turismen og besøger de byer, der ikke får gavn af indtægterne fra turisme. Du kan for eksempel overveje at rejse til de små landsbyer i Laos eller Cambodia, hvor du kan få lov til at arbejde med landbruget i byernes marker. I de små landsbyer lever mange i fattigdom, og deres største indtægt er oftest lokalt håndarbejde, som du også vil komme til at arbejde med. I Cambodia og Laos er de for eksempel specialiserede i at lave sivkoste.

Du kan også tage en tur til Bali i Indonesien og hjælpe med at genoprette skovområder, så dyrelivet atter kan blomstre. Mange af de dyrearter, der lever på Bali, er nemlig tæt på at uddø. Som frivilligt arbejdende vil du være med til at bekæmpe krybskytteri, skovbyggeri og salg af vilde dyr. Samtidig vil du være med til at sikre et trygt hjem for Balis mange forskellige dyrearter.

Inden du rejser

Når du skal rejse til udlandet og leve i små landsbyer, vil de ikke have de samme omgivelser, som du er vant til hjemmefra. Dette betyder, at der måske ikke er de samme krav til hygiejne med mere. Derfor er det – under alle omstændigheder – en rigtig god ide at blive vaccineret mod diverse sygdomme, inden du rejser.

Vælger du for eksempel at rejse til Cambodia, anbefales det, at du bliver vaccineret mod stivkrampe, difteri og hepatitis A. Vælger du at tage til Bali og redde dyrearter, gælder de samme vaccinationer.