Dette indhold er sponsoreret.

Når du rejser, udvider du din horisont og opnår en god portion selvudvikling. Men der er faktisk også rig mulighed for at kombinere din næste rejse med faglig læring inden for dit interesseområde. Den store verden byder på mange forskellige muligheder, og vi har samlet nogle af dem her.

Lær et nyt sprog

At lære sprog og rejser går nærmest hånd i hånd. Du kan for eksempel tage på sprogskole i udlandet, hvilket både giver dig en på opleveren og relevante kvalifikationer til dit CV.

Tag et semester eller praktik i udlandet

Hvis du er under uddannelse, er det oplagt at også at undersøge, om du har mulighed for at tage et semester eller din praktikperiode i udlandet. Ofte kan du tage cirka 3-6 måneder af din uddannelse i udlandet og vælge imellem det meste af verden.

Tag din undervisning med på rejse

Du kan også undersøge mulighederne for fjernundervisning og enkeltfag, som du kan gennemføre ved hjælp af din computer. Du skal sammenlagt have 23 timers undervisning om ugen for at få SU imens.

Udforsk dit interesseområde med virksomhedsbesøg eller arbejde

Du kan nemt bliv klogere på netop dét område, du interessere dig for, mens du rejser. Det kan eksempelvis være med frivilligt eller betalt arbejde hos en virksomhed, der beskæftiger sig med netop det, du finder mest spændende. Er du eksempelvis vild med dyr og natur, kan du måske finde et job på en gård, i en nationalpark eller på et naturprojekt.

Her kan du også undersøge muligheden for virksomhedsbesøg. Måske er du vild med ingeniørfaget og bæredygtighed og vil gerne lære, hvordan en vindmølle test fungerer? I så fald kan du se, om du kan finde en ingeniørvirksomhed, der tillader besøg.

Lær om børn og unge

Du kan også tage til udlandet som aupair/barnepige og bliv både klogere på andre mennesker og dig selv. Uanset om det er den sti, du ønsker at følge, når du kommer hjem igen, vil du helt sikkert lære en masse og få en oplevelse for livet.

Lær at undervise andre

En mulighed er også at tage et frivilligt arbejde i udlandet og for eksempel undervise på en lokal skole i Nepal. Undervisningen foregår på engelsk, og du har ofte mulighed for at sætte dit eget personlige præg på timerne.

Bliv rejseleder eller bartender

Der findes flere forskellige udbydere af de populære rejseleder- og bartenderuddannelser, som gennemføres i udlandet. Dette er en oplagt mulighed for at lære noget, mens du rejser, og det skaber også nye venskaber.

Prøv en ny branche

Der findes flere forskellige hjemmesider, hvor du kan finde stillingsopslag fra udlandet. Har du lyst til at prøve en ny branche, kan du tjekke den ufaglærte sektor. Mange mennesker tager for eksempel et midlertidigt telefonservicejob for at prøve at bo og arbejde i udlandet. En anden måde at gøre det på er ved at rejse først og så forsøge at finde et job, mens du er af sted.