London er et populært rejsemål for unge som gamle, og det er der mange gode grunde til. Det er en smuk, pulserende storby, som har masser af forskelligt at byde på, og desuden kan man ofte finde billige flybilletter dertil fra både Billund og København. London er ideelt til for eksempel en forlænget weekend, da alting er tæt på hinanden, og her får du derfor en guide til 3 dage i London.

Første dag: Sightseeing og shopping

Jeres første dag skal naturligvis startes med klassisk engelsk morgenmad. Måske er det inkluderet på jeres hotel eller hostel, og ellers må I ud og finde jer en hyggelig restaurant. Der er heldigvis nok at tage af, så der skulle være rig mulighed for at få nogle baked beans, scramled eggs og noget bacon indenbords. Derefter er I klar til at komme ud og udforske London med ny energi.

Der er mange attraktioner i London, man bør se, når man er der, men som ikke nødvendigvis behøver at tage lang tid. En måde hurtigt at komme omkring dem alle sammen på kan være at tage en af de kendte, røde busser, som vil føre jer rundt i London, og hvorved I får alle de vigtigste steder at se. Hvis I har gode sko og gode gåben, kan I også vælge at besøge de største turistattraktioner til fods – på den måde får I lidt mere stemning med, men det tager også lidt længere tid. Efter sightseeing kan I med fordel bruge noget tid på shopping. Sørg for at komme forbi Harrods, som altid har store, imponerende udstillinger, og lad derefter shoppegenet få frit afløb på Oxford Street, hvor I kan finde alt, hvad hjertet begærer i alle prisklasser.

Anden dag: Museumsbesøg og St. Pauls Katedral

London kan byde på et ton af forskellige museer, så der er nok at gå i gang med. Tate Modern er et must, hvis I er kunstinteresserede, og desuden ligger det i et skønt og spændende område. Når I skal til museet, skal I krydse Millennium Bridge, og derfra kan I også se både Blackfriars Bridge og Southwark Bridge. Tate Modern har åbent hver dag fra klokken 10, og der er gratis adgang til alt andet end deres specialudstillinger, som skifter jævnligt. På deres hjemmeside kan du læse om kommende events og de nuværende udstillinger.

Når I alligevel er i nærheden, kan I med fordel tage forbi St. Pauls Katedral, som ligger en lille gåtur fra Tate Modern. St. Pauls er en anglikansk domkirke, som blev bygget tilbage i 1675 og bestemt er et besøg værd. Det er et helt unikt bygningsværk med imponerende arkitektur, og hvad end du er religiøs eller ej, er den værd at stoppe op og beundre. I kan enten komme ind i kirken imod et gebyr, eller I kan nyde en kop kaffe på en af de omkringliggende caféer og blot beundre kirken på afstand.

Tredje dag: Hippe Brick Lane og en aften ude

Er I til sjove og anderledes butikker og caféer, skal I helt sikkert forbi Brick Lane. Det er et af de mest hippe områder i London, og det er her, alle de lokale elsker at hænge ud. Her er der et kæmpestort udvalg af cool genbrugsbutikker og specialbutikker, som du end ikke vidste fandtes. Derudover er der et væld af sjove caféer, for eksempel Cereal Killer Cafe, hvor du kan få alverdens former for morgenmadsprodukter med diverse toppings og en hvilken som helst slags mælk til.

Om aftenen kan I nyde et show eller en koncert i for eksempel The Barbican, Royal Albert Hall eller et af de mange musicalteatre. Der er rigeligt at vælge imellem, og det er bestemt en god måde at slutte turen af på. For at afslutte turen med manér kan I besøge nogle af de hyggelige barer for eksempel i området omkring Shoreditch, som også er tæt på Brick Lane. Er I til fest og dans, er Cargo et godt bud, og hvis I vil have en anderledes og sjov aften ude, kan I tage forbi Junkyard Golf Club, som ligger på Brick Lane. Her kan I spille minigolf på anderledes, udfordrende og fuldkommen gennemførte minigolfbaner med eksempelvis klovnetema.