Dette indhold er sponsoreret

Det kan være svært at få tid til de helt lange jordomrejser eller blot et par ugers ferie sydpå, når man også har et arbejde eller studie at passe samt eventuel en familie, et hjem og et helbred, der samtidig skal plejes. Derfor bør vi udnytte de få dage i ugen, hvor vi rent faktisk har fri – nemlig weekenden. Weekenderne er dog bare sjældne uden forpligtelser, fordi vi ofte udskyder de gøremål, som vi ikke lige nåede i hverdagens stress og jag, til lørdag og søndag. Det er ærgerligt, når weekenden netop er til for, at vi kan slappe af, geare ned og vigtigst af alt: Weekenden er til for, at vi kan komme ud af byen, ud af vores faste rammer og i nogle tilfælde også til at komme ud af landet. Derfor vil vi her komme med en miniguide til, hvordan du får mere tid til at rejse ud i weekenderne.

Få hjælp til studiet eller lektierne

Hvis der er noget, der tager tid, så er det lektier, hjemmearbejde og forberedelse til diverse prøver og eksaminer. Hvis du er studerende, så ved du også, at afleveringer og læsning fylder utrolig meget, og derfor flyder det desværre også tit over i weekenden, hvor du burde holde fri fra forelæsninger og faglige forpligtelser. På samme måde ved du også som forælder, at lektier kan være stressende og svært at nå for dit barn, der samtidig også gerne vil lege med venner, gå til holdsport og hygge sig med familien i weekenden. Det kan derfor være en god løsning at anskaffe lektiehjælp til hjemmet. På den måde får dit barn styrket sin faglighed, men du bliver også selv aflastet, fordi du ikke skal bruge tid i weekenden på at hjælpe dit barn med lektierne. Du kan derfor bruge den ekstra tid på at rejse ud af byen med hele familien.

Sig nej til for mange aftaler forud

Selvom det er sjovt og hyggeligt at have mange aftaler og planer langt ude i fremtiden med venner, familie eller partnere, så kan det også være lidt af en stopklods for dine rejsemuligheder. Det er fedt at have noget at se frem til på længere sigt, men samtidig føler du dig også hurtigt forpligtet til aftaler, og du går glip af de spontane oplevelser. Hvis der pludselig dukker en mulighed op for, at du kan køre en forlænget weekend til Hamborg eller tage flyet til Paris, så er det ærgerligt, hvis en plan med svigerfamilien skal sætte en stopper for det. Man kommer generelt til at sige ja til for mange ting, som man egentlig ikke har lyst til, så det er også god træning i at lære dig selv at sige nej. Det er altid godt at have sine muligheder åbne i hvert fald bare i nogle enkelte weekender, for ofte er det netop også de spontane weekendture, der skaber de bedste minder.