Sponsoreret indhold

Vi ville nok alle ønske, at der var lidt flere timer i døgnet. Når vi i slutningen af dagen lægger hovedet på puden, så har mange af os ikke nået alt, som vi havde på vores to-do liste. Det kan være frustrerende, når man føler, at man kun når halvdelen af det, man egentlig skal i løbet af dagen. 

Det kræver heldigvis sjældent det store at få en smule mere energi – og dermed fornemmelsen af mere tid – i hverdagen. Derfor har vi samlet tre ting, som kan give dig mere luft til at lave det, du egentlig gerne vil bruge tiden på.

Få hjælp til lektierne

Lektier, afleveringer osv. kan være en stor stressfaktor, hvis du er studerende. Ofte føles det som om, at du ikke laver andet end at læse, skrive noter og gå til forelæsning. Men selvom du er studerende, så behøver resten af dit liv ikke at være i komplet stilstand.

Derfor kan det være en god investering at få en lektiehjælper til at støtte dig, så du hurtigere kommer igennem med læsning og afleveringer. Din mentor – eller lektiehjælper – vil også kunne lære dig mere om studiemetoder og fornuftig disponering af din tid. Tjek https://www.alinea.dk/lektiehjaelp for at finde en, der kan hjælpe dig til en nemmere hverdag på studiet.

Lav madplaner

Mad er ikke altid en prioritet, hvis du har travlt i hverdagen. Det ender derfor ofte med en masse færdigretter, som er dyre og ikke særlig nærende. Det betyder, at du ikke får al den energi, som du har brug for, for at kunne fungere optimalt i din hverdag. Hvis du får struktureret dit ugentlig madindkøb, så kan du spare dig selv for en masse tid, mens du forhåbentlig får flere sunde madvarer i kurven – og dermed mere energi.

Find rutiner og følg dem

Det er ikke alle, som er vilde med at lægge rutiner og følge dem, men hvis du har en hektisk hverdag, så kan det hjælpe dig en del. Rutiner og to-do lister – i en rimelig mening – kan hjælpe dig med at huske alle de ting, som du forsøger at holde styr på i hovedet.

Start med en kalender, som kan give dig overblik over, hvordan din dag, uge og måned ser ud, så det er nemt og overskueligt. Kalenderen kan også fortælle dig, hvor meget fritid du har, så du kan få brugt den bedst mulig. 

Det er dog vigtigt, at rutinerne ikke tager over og styrer hele dit liv, så der ikke længere er plads til at være spontan og tænke ud af boksen.