Mange vil gerne rejse, men kan ikke få økonomien til at hænge sammen. Dog kan man sagtens rejse og tjene penge ved siden af. Man bliver sjældent millionær af at rejse, men det er muligt at tjene penge nok til mad, kost og logi, mens man er ude at rejse. Det er vidt forskelligt, hvordan man kan tjene penge, mens man rejser. Nogle finder et arbejde i udlandet, andre har et arbejde herhjemme, der giver mulighed for at arbejde, mens du rejser, og nogle lejer deres lejlighed ud.

AirBnB

Hvis du har en lejlighed, kan du altid udleje denne, mens du er ude at rejse. Det kan være en smule besværligt at oprette en bruger og gøre lejligheden klar til udlejning, og derfor skal du helst være afsted i mere end to uger, før det kan svare sig at leje den ud. AirBnB er mest oplagt til dig, der bor i storbyen. Mange turister betaler hellere end gerne 300 til 500 kroner pr. dag for at bo i en storby, da denne pris ofte er billigere end hotellerne. Ved at udleje din bolig på AirBnB er du sikker på, at huslejen er betalt i den periode, hvor gæsterne lejer boligen.

Få et arbejde, hvor du skal rejse

Hvis du finder et arbejde som guide, au pair, tolk eller konsulent, bliver du betalt for at rejse. Nogle af disse jobs kan være meget hårde, mens andre giver mere frihed. Som konsulent arbejder man som rådgiver, og man rejser ofte meget. Men man skal forvente, at man kommer til at arbejde meget i den periode, hvor man er afsted. Hvis du kan mange forskellige sprog, er der gode chancer for, at du kan få et arbejde som tolk. Der er mangel på tolke i hele verden, og der er gode arbejdsmuligheder. Hvis man arbejder for et tolkebureau, så ved man ikke, hvor man bliver sendt hen, men der er gode chancer for, at man kommer spændende steder hen.

Hvis du er udadvendt, kan du overveje at blive guide. Der er stor efterspørgsel på guider, og dette job er meget populært blandt unge, der gerne vil ud at rejse. Hvis du kan lide børn, er det muligt at få et job som au pair. Hvis man arbejder som au pair, er kost og logi en del af lønnen, og mange familier tager deres au pair med på ferie.

Det gode ved at have et arbejde, hvor man rejser, er, at man ikke skal frygte for sin indkomst, da man altid har en fast indkomst. Dog forsvinder meget af ens frihed, og man har mindre tid og overskud til at tage derhen, hvor man har lyst.

Arbejd online

Hvis du har mulighed for at arbejde online, kan du sagtens tjene penge, mens du rejser. Der er mange jobs, som kan udføres online. Den mest kendte måde at tjene penge online er gennem online virksomheder. Hvis man ejer en online virksomhed, har man ofte stor frihed til at rejse, da man hverken har chefer eller butikker at tænke på. Ellers kan man også blive tekstforfatter, hvor man skriver tekster for privatpersoner og virksomheder. Dette job giver stor frihed, da man kun skal bruge internetforbindelse og en bærbar computer.

Du kan også blive freelancer. Hvis opgaven kan udføres fra computeren, kan du sagtens arbejde i udlandet. Du kan f.eks. være freelancegrafiker, freelancejournalist eller freelanceprogrammør. Det vigtigste er, at du er dygtig nok indenfor dit område til, at virksomhederne vil hyre dig, og at du kan strukturere din tid og overholde deadlines.