Interrail har længe været en populære rejseform for især unge mennesker, da det er en god mulighed for at se en masse forskellige steder. Med Interrail kan man besøge det meste af Europa, og det er fantastisk, men det betyder samtidig, at det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal gribe det an. Her får du derfor nogle tips til at planlægge din Interrail, så du får mest muligt ud af det.

Planlæg mere, end du umiddelbart tænker  

For mange handler Interrail om friheden til at rejse spontant og akkurat, som man har lyst til, og det har da også sin charme. Langt hen ad vejen kan der imidlertid være god mening i at planlægge lidt mere, end man måske umiddelbart tror, man behøver. Det vil sige, at det kan være en god idé at have en nogenlunde fastlagt rute, så man ikke ender med at rejse helt hovedløst på kryds og tværs af Europa og dermed spilde en masse tid, man ellers kunne have brugt på at udforske nogle af de fantastiske destinationer. Man behøver ikke planlægge det hele ned til mindste detalje og have en fuldkommen fastlagt plan, men hvis man på forhånd for eksempel har en rute med alle de steder, man ideelt set kunne have lyst til at besøge, bliver det noget nemmere. Så kan man hen ad vejen se, om man har ekstra tid til at besøge andre steder, eller om man måske er nødt til at springe et enkelt sted over for at nå det hele inden for tidsfristen.

Vær realistisk i forhold til destinationer

Det kan godt være, Interrail teknisk set giver dig muligheden for at se hele Europa, men i realiteten er det desværre ikke helt muligt. Europa er et temmelig vidt begreb, og selvom du har en måned til at rejse i – som er den længste periode, du kan få på ét Interrailpas – kan du umuligt nå hele Europa rundt. Derfor kan du for eksempel med fordel vælge, om du vil fokusere på Norden, Østeuropa eller landene mod Syd. På den måde får du stadig mulighed for at besøge og se en hel masse, men du undgår at bruge unødvendigt lang tid i et tog. Måske er det svært at vælge et bestemt område, men i sidste ende vil du helt sikkert få mere ud af din tur og din billet, hvis du indskrænker din rejseplan lidt. Så er der mere tid til at se de forskellige steder, og hvis du så bagefter føler, at du gik glip af noget, kan du heldigvis bare tage af sted igen. Desuden skal du naturligvis overveje, hvor mange byer du vil besøge på én Interrailtur. Måske lyder det skønt at besøge en ny by hver eneste dag, men i virkeligheden er det nok bedre at udvælge lidt færre destinationer og så faktisk have tid til at opleve dem alle.

Se det som en teaser

Selvom det er en god idé at have ordentlig tid hvert eneste sted, skal du stadig huske at få udnyttet den unikke mulighed for at rejse, som man har med Interrail. Kommer du til en helt fantastisk by, kan det godt være, du har lyst til at blive der i flere uger, men det er desværre en smule spild af Interrailpas. Se det derfor i stedet som en mulighed for at se mange forskellige byer, som du så derefter kan vende tilbage til, hvis de virkelig havde noget at byde på. Det giver ikke meget mening at betale tusindvis af kroner for en Interrailbillet for så slet ikke at bruge sine rejsedage. Vil du gerne være det samme sted i længere tid, er det smartere i stedet blot at købe en flybillet dertil senere hen og så få det hele med. På den måde kan du også gå og glæde dig over, at du har fundet en destination, du har lyst til at tage tilbage til, og det er netop noget af dét, Interrail kan. Det er en mulighed for at se en helt masse forskellige steder i en fart, og det kan dermed med fordel ses som en form for teaser, som giver dig en lille forsmag på alle de skønne, europæiske byer.