Uanset hvor man vælger at tage hen på ferie, er der uundværlige ting, som skal med i tasken eller kufferten, hvis I vil sikre jer en god tur. Nogle ferier kræver dog mere planlægning end andre. Skal årets sommerferie eksempelvis tilbringes på vandet i en sejlbåd, er der flere ting, der er absolut nødvendige at have med. Læs med herunder, og sikr dig, du har skrevet alt på din huskeliste.

Sikkerheden skal være i top

Først og fremmest er det helt afgørende, at I har en redningsvest med per mand ombord. Uanset hvor erfaren en sejler du er, kan der ske mange uforudsete ting, når man befinder sig på vandet, og det er vigtigt, man er forberedt på det meste. Udover at I naturligvis kan komme i en situation, hvor en redningsvest kan redde dig selv eller en af dine medpassagerer, er det også vigtigt at have det rigtige antal redningsveste med, hvis I skulle sejle forbi kystvagten. Det er nemlig lovpligtigt, at der er en redningsvest til alle ombord, uanset hvilken sejlbåd I sejler i, eller hvilke passagerer der er med. Find eventuelt redningsveste på http://sikker-redningsvest.dk/

Husk kommunikationen

Derudover er det vigtigt at have en velfungerende VHF radio, hvis I kommer i en situation, hvor det kan blive nødvendigt at sende bud efter hjælp. Det kan altså være livsfarligt at begive sig ud på vandet uden en god radio, der fungerer, som den skal. Det er ligegyldigt, om den er håndholdt eller ej, så længe der er en god rækkevidde på den.

Vid, hvor I er

Inden I sejler ud på bølgerne, skal I også sikre jer, at I kan orientere jer og ved præcis, hvor I er. Derfor er en GPS nødvendig, uanset hvor erfaren du er. Selv den bedste sejler kan miste overblikket i en situation, hvor vejret pludselig slår om. Derfor er et moderne GPS-system ikke der, man bør spare på sit udstyr. Faktisk er det alfa og omega, at I altid ved præcis, hvor I befinder jer, hvis det eksempelvis skulle blive nødvendigt at tilkalde hjælp.

Husk alarmen

Endvidere kan det være klogt at have en røg- og gasalarm på båden. Selvom der godt nok kun er vand omkring jer, kan et mindre uheld hurtigt udvikle sig til at blive en livstruende situation, når du befinder dig midt ude på vandet langt fra land. Igen kan det være en rigtig god ide at undersøge nøje, hvilken alarm I skal have med på jeres tur. Selvom nogle helt sikkert har en bedre lugtesans end andre, er det alligevel umuligt at lugte nogle farlige situationer, før de opstår. Du skal derfor sørge for at få en røg- og gasalarm, der hurtigt kan opsnappe kulilte, propan og gas, da din næse umuligt vil fange det selv.

Når du tager på sejltur, bliver du nødt til at lave en længere huskeliste med udstyr, der er med til at sikre jer en god og sikker tur på vandet. Ovenfor har vi nævnt nogle af de vigtigste ting at have med, men der er helt sikkert mange andre ting, der kan være lige så nyttige at have med på båden.