Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Skal du rejse i kortere eller længere tid, er det helt forståeligt, hvis du ikke har lyst til at tage afsted uden din bedste ven, altså din hund. Mange hunde bryder sig heller ikke om blive passet eller være på hundepension, og derfor kan den bedste løsning for alle være at tage hunden med på rejsen. I dag findes der et bredt sortiment af hundeudstyr, som gør det lettere at transportere hunden på rejsen, hvad end det er i egen bil eller med offentlig transport. Du kan for eksempel besøge dollardog.dk, hvor de forhandler alt fra rejsedrikkeflasker til hundesenge, rejsetasker, bilsæder og afslappende dufte til din hund.

Det skal du være opmærksom på

Vælger du at tage din hund med på rejsen, er der nogle forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Først er fremmest er det vigtigt at huske, at selvom vi mennesker måske elsker at holde ferie, betyder det ikke, at vores hunde også gør det. Faktisk kan de opleve det som stressende og meget forvirrende, når de pludselig skal præsenteres for et helt nyt miljø. Især hvis feriedestinationen byder på meget højere temperaturer, end hunden er vant til. Derfor er det vigtigt ikke kun at tage højde for egne behov, men også hundens.

Skal du dase på en strand i Spanien i 14 dage, er det derfor nok bedst at lade hunden være hjemme. Skal du derimod i sommerhus, hvor der er masser af græsareal hvor din hund kan boltre sig, er der absolut ingen grund til ikke at tage hunden med. Med et hundesæde til bilen kan du endda let og smertefrit transportere din hund hele vejen til sommerhuset.

Vurdér din hunds temperament

Uanset hvad ferien bringer, så det vigtigste, at du vurderer din hunds temperament. Har du en meget rolig hund, som nemt tilpasser sig, vil den sandsynligvis være let at tage med på lange ture. Har du en mere temperamentsfuld hund, som ikke bryder sig om nye omgivelser, bør du tænker over det en ekstra gang. Det samme gælder, hvis du har en hund, som let bliver køresyg under transport.

Har du besluttet dig for at tage kæledyret med på en ferie, som inkluderer ophold på hotel eller campingplads, så sikr dig, at stedet er dyrevenligt. Der findes nemlig rigtig mange feriedestinationer, hvor de med glæde tager imod både dig og hunden, men det er ikke alle. Dernæst kommer, at du skal sørge for at have det rigtige udstyr, så din hund både kan få mad og drikke samt sidde behageligt under rejsen. Du finder rejseudstyr til hunde, hvor du ellers finder dit hundeudstyr.

Har du taget en beslutning om, at hunden alligevel ikke skal med på ferie efter at have læst ovenstående. Så er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige pasning eller hundepension, som kan tilgodese din hunds behov. Finder du det helt rigtige sted, er det næsten, som om hunden også får en lille ferie ud af tiden væk fra hjemmet.

Billede: https://pixabay.com/da/photos/hund-hvalp-dog-baby-golden-retriver-4372036/