Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vil du meget gerne på ferie, selvom du for tiden døjer med skuldersmerter? Har du en dårlig holdning og kan du ikke se en udvej fra dine problemer inden for den nærmeste fremtid? Du har måske allerede planlagt en snarlig ferie, men er i tvivl om du kan nå at blive klar til den. Dine skuldersmerter behøver dog ikke at sætte en stopper for det, da du med fordel kan prøve at aflaste din nuværende situation. Du kan i denne guide blive lidt klogere på, hvordan du kan planlægge din ferie til trods for dine smerter.

Tænk positivt og se fremad

Du får måske allerede hjælp hos en fysioterapeut. Men hvis dine smerter ikke forsvinder sådan lige med det samme, skal du ikke miste modet. Sørg for, at smerterne ikke ender med at styre din hverdag. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men begynd med de stille og rolige skridt. Du kan starte med at planlægge din kommende ferie, måske mens du bærer en holdningskorrigerende skulderstøtte. Den kan du med fordel have på i et par timer, mens du researcher mulige rejsedestinationer. For den justerbare skulderstøtte hjælper med at rette din ryg til, mens du f.eks. sidder ned, hvilket kan aflaste dine smerter.

Det vigtige er selvfølgelig, at du holder dig i gang, både fysisk og psykisk. Dermed vil du have lettere ved at forblive i den positive tankegang. Du holder dig beskæftiget med en opgave, samtidigt med at du får noget at glæde dig til. Og husk: hvis du allerede nu føler, at du vil kunne tage på ferie til trods for smerterne, så har du jo taget det første skridt. Hold fast i denne optimisme. Tænk på alle de spændende steder, du kan komme til at se og opleve på din ferie.

Tilpas din ferie til din situation

Tag din rejsemåde i betragtning i forhold til dine smerter. Nøjes med at tage en lille kabinekuffert med, så du ikke kommer til at løfte noget tungt. Du kommer ligeledes sikkert til at sidde ned i mindst et par timer på én gang, før du når din destination. Også her kan du aflaste dine skuldre samt ryg, ved at have en holdningskorrigerende skulderstøtte på. Selv hvis du ikke længere føler nogen smerter, kan du sagtens tage skulderstøtten med på ferien. Den fylder ikke ret meget i kufferten.

Det er desuden ingen hemmelighed, at træning øger dine chancer for at smerterne forsvinder. Din træning kan bl.a. bestå af de øvelser din fysioterapeut viser dig, eller af lange og afslappende gåture. Det er vigtigt, at du ikke overanstrenger dig, og at du udfører tingene i dit eget tempo. Sørg derfor for at have alt dette i baghovedet, når du planlægger din ferie. Dermed kan du med fordel søge efter feriedestinationer, hvor du kan holde dig kørende med lange gåture. Det er allerbedst, hvis du rejser til et sted med masser af lige strækninger. På den måde kan du være aktiv ude i naturen, og nyde din ferie uden at overanstrenge dig selv.