Dette indhold er sponsoreret.

Du har måske ferie og overvejer at tage på en kør-selv-ferie? Så er du kommet til det rette sted. Denne artikel har til formål at introducere de vigtigste ting, du skal have for øje, når du skal på kør-selv-ferie. 

Det at tage på kør-selv-ferie giver dig en utrolig frihed i modsætning til for eksempel en charterferie, hvor alle de vigtige tidspunkter allerede er skemalagte. Det kan selvfølgelig give basis for ekstra god afslapning, men det betyder også, at du er bundet af, hvornår flyet letter, eller hvornår der er udflugt til en seværdighed. Med en bilferie har du helt selv friheden til at tage en spontan afstikker til en seværdighed eller til at få pludselige indskydelser til spændende destinationer. 

Hvis du vil sikre din private vej, kan du købe påbudstavler eller et gadespejl, så trafikken på din private vej aldrig bliver for farlig. Dette er særligt vigtigt, hvis du har små børn, der leger på vejen eller har dårlig udsigt fra for eksempel din udkørsel. 

De vigtigste ting at være opmærksom på til din bilferie

Herunder følger en liste med nogle af de vigtigste ting at have in mente, når ferien skal afholdes i bilen. 

  • Tjek bilens generelle tilstand

Inden du drøner afsted på din bilferie, skal du huske at gennemtjekke din bils tilstand, så du ikke ender med at stå på en tysk motorvej med røg ud af kølerhjelmen. Sørg for eksempel for at tjekke dæktryk, vinduesviskere, og at der er rigeligt med sprinklervæske og olie på bilen. Sving eventuelt forbi din mekaniker og få ham eller hende til at tjekke, at bilen er i god nok stand til en længere køretur. Det er bare træls at få bilproblemer undervejs.

  • Pak bilen rigtigt

Du skal tænke over, hvordan du laster din bil, når du pakker den til den lange tur. Brug eventuelt en tagboks, hvis bagagen er stor. Sørg for, at du har god udsigt ud ad bilens ruder. Læg de tungeste ting nederst, og læg de lettere ting i bagruden eller øverst i bagagerummet. 

  • Underholdning og snacks (særligt vigtigt, hvis du har børn)

Hvis du har børnene med på din bilferie, er det vigtigt, at de har noget at underholde sig selv med på turen. Køb deres yndlingstegneserie, eller sæt en iPad til at downloade deres yndlingsserier, som de kan se undervejs. Husk også snacks til turen, så I ikke skal stoppe i tide og utide. 

  • Tjek op på reglerne i de lande, du besøger

I visse lande kræves der en gul vest, et miljømærke eller en alkoholtester i bilen. Lav en googlesøgning om det pågældende lands regler og love, inden du kører afsted. 

  • Pas på dine ting og sager

Du kan med fordel investere i en rat- eller gearlås, inden du kører på bilferie. Det vil gøre det betydeligt sværere at stjæle jeres bil, hvis nogen skulle finde på det. Prøv også at undgå at parkere bilen med al dens oppakning på offentlige parkeringspladser, hvor I ikke kan se bilen, mens I er væk. Lad aldrig værdigenstande ligge i bilen, i hvert fald ikke synligt. 

  • Husk bilforsikringen

Til sidst, men ikke mindst, skal man altid huske at tegne en bilforsikring, inden man tager på kør-selv-ferie. Tjek generelt op på, om alle er forsikrede, som de skal være. 

Med disse tips er du godt rustet til at sætte dig bag rattet og køre ud i verden. Rigtig god bilferie!